Blueberry Pie Cookies

Serverar: 16 portioner

En spännande tolkning av den klassiska desserten, med frisk blåbärssmak och härligt frasigt pajdegsmönster.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 1½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 3 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 200 g blåbär
  • 1½ dl gelésocker multi
  • 1 msk mörkt muscovadorörsocker
  • Saft och skal från ½ citron
  • Pensling
  • 1 ägg
  • 1 dl rörsocker strö
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och salt i en bunke. Dela smöret i små kuber och nyp ihop med mjölblandningen eller använd en matberedare tills det börjar gå ihop. Tillsätt vattnet, lite i taget och rör snabbt ihop. Dela degen i två bitar och linda in i plastfolie, låt vila i kyl ca 1 timme.
    2. Koka under tiden blåbären tillsammans med socker och citron ca 5 minuter. Mixa med en mixerstav. Låt svalna.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Knåda den kylda degen smidig. Kavla ut de två degbitarna tunt på ett mjölat bord, till två lika stora bitar. Bred ett tunt lager med blåbärspurén på den ena biten. Skär smala remsor av den andra biten och lägg som ett korsmönster över blåbären.
    5. Skär i rektangulära bitar eller stansa ut små cirklar, ca 3 cm i diameter, och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kakorna med ägg och strö över rörsocker.
    6. Grädda mitt i ugnen i 10-14 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben