Böcklinglåda

Serverar: 4 portioner

Kan severas som ensamrätt med lite kokt potatis. Jag brukar ha den som ett alternativ på julbordet för den som inte gillar jansons frestelse.

Ingredienser

  • 750 g böckling, ca 8 st
  • 2 ägg
  • 1 dl smörgåskaviar
  • 2½ dl vispgrädde
  • ½ dl ströbröd
  • Garnering
  • Crème fraiche
  • Rivet citronskal
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Rensa böcklingen och lägg den i en ugnssäker form. Blanda ägg kaviar och grädde. Häll blandningen över böcklingen och strö över ströbröd. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter. Garnera med crème fraiche, rivet citronskal och nymald svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben