Böcklinglåda med senapsgrädde

Servera böcklinglådan som lunchrätt eller vicking

Ingredienser

  • 6-8 böcklingar ( ca 600 g )
  • 2 gula lökar
  • 4 msk finhackad dill
  • 2 dl kaffegrädde
  • 3 msk osötad senap
  • Peppar
  • 2-3 msk ströbröd
  • Smör eller Margarin till formen
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225° Rensa och filéa böcklingarna. Skala och hacka löken fint och hacka dillen. Vispa ihop grädde, senap och dill. Smaksätt med peppar. Lägg den hackade löken i botten av en smord ugnssäker form. Lägg böcklingfiléerna ovanpå. Häll på senapsgrädden och strö ströbröd över ytan. Grädda böcklinglådan mitt i ugnen till allt är genomvarmt. 10 - 12 minuter. Kan inte frysas

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mtorp 10 juni 2011

    Hej, provade din böcklinglåda i veckan. Tillsammans med nypotatis blev det festmiddag mitt i veckan. Tänker göra den nästa gång gänget har "knytkalas". Hälsningar Viveca

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben