Bön och auberginemoussaka

Serverar: 4 portioner

Nyttig och god moussaka

Ingredienser

  • 85 g röda linser, sköljda
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk saft av citron
  • 450 g auberginer i tjocka skivor
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 60 g champinjoner
  • 1 tsk torkad timjan
  • 400 g krossade tomater
  • 1 krm kanel
  • 2 msk tomatpuré
  • svartpeppar
  • 225 g kokta kidneybönor
  • 3 ägg, vispade
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 15 g riven ost
  • Instruktioner

    Koka linserna. Blanda hälften av oljan med citronsaften. pensla aubergineskivorna med blandningen. Stek varje sida ca 2 min. Hetta upp resten av oljan i en kastrull och stek lök och vitlök. Rör ner champinjoner, timjan, kanel, tomater, tomatpuré och småkoka i 5 min. Blanda ner linserna i tomatröran och peppra. Varva aubergineskivor och tomatröran i en form. Blanda ägg och yoghurten och häll över, strö på osten och grädda i 175 grader i ca 40 min

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben