Bönburgare med bulgur

Serverar: 2 portioner

Ingredienser

  • 250 g svarta eller röda bönor kokta
  • 1 dl bulgur
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1/2 gul lök
  • ev 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 msk japansk soja
  • 1-2 krm sambal oelek
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk kapris
  • Instruktioner

    Häll kokande buljong över bulgurgrynen och låt dem svälla cirka 5 minuter. Om du använder bönor på burk, häll av vätskan och spola av bönorna i en sil. Hacka löken i matberedaren. Lägg i de blötlagda bulgurgrynen, bönorna samt soja, sambal eller annan stark pepparkrydda och citron. Kör till färsliknande konsistens. Blanda sist i kapris, som inte ska mosas. Forma till burgare osh stek i olja. Servera med mild ajvar (paprika-auberginröra på burk), gurk- och yoghurtsallad och kokt potatis. Eller lägg burgarna med ajvar och yoghurtsallad i värmda pitabröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    amaria 27 december 2007

    Mycket god vardagsmat. Alla i familjen gillade det!

    henrik_mat 2 januari 2008

    Vad kul! Smaklig måltid. //Henrik :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben