Bönburgare med chipotlemajo

Serverar: 4 portioner

Burgarna går förstås lika bra att servera som biffar med till exempel klyftpotatis och coleslaw.

Ingredienser

  • Bönburgare
  • 2 burkar svarta bönor, á 400 g, ca 6 dl kokta
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • ½ dl ströbröd
  • 1 krm chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kummin
  • 1 morot, riven
  • 2 msk olja
  • Chipotlemajo
  • 1½ dl majonnäs, t ex äggfri
  • 1 krm salt
  • 1 krm chipotlechili
  • Servering
  • Hamburgerbröd
  • Sallad
  • Picklad rödlök
  • Instruktioner

    1. Skölj bönorna väl. Blanda med lök, vitlök, ströbröd, kryddor och riven morot. Mosa med gaffel eller kör i mixern beroende på önskad konsistens (jag brukar mixa hälften och blanda ihop med den omixade). Späd eventuellt med lite vatten. Forma till burgare. Lägg in i kylen ett tag om du har tid.
    2. Chipotlemajo: Rör ihop majonnäs, salt och chipotlechili.
    3. Fräs burgarna på ganska låg värme i olja. Vänd försiktig. De kan vilja falla isär innan de är stekta.
    4. Servera med bröd, sallad och picklad rödlök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben