Mexikanska bönburgare

Serverar: 4 portioner

370 kalorier per portion. Vegetarisk burgare med sting.

Ingredienser

  • 2 burkar blandade bönor, 800 g
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk konserverad paprika i vatten, 400 g
  • 1 röd chili
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk worcestershiresås
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk vatten
  • Liten knippa färsk persilja
  • 1 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 tsk olja
  • 4 medelstora hamburgerbröd
  • Salt
  • Peppar
  • Valfri sallad
  • Instruktioner

    1. Skölj bönorna och låt dem rinna av, gör likadant med den konserverade paprikan.
    2. Hacka löken, vitlöken och paprikan. Kärna ur och finhacka chilin. Rör ut tomatpurén i 1 msk vatten.
    3. Lägg alla ingredienser utom mjöl och olja i en matberedare och kör till en grov smet. Forma smeten till 4 biffar. Lägg mjölet på en tallrik och vänd biffarna i det.
    4. Låt dem stå i kylskåp ca 30 minuter så de blir fastare i konsistensen.
    5. Värm en stor stekpanna med olja. Stek biffarna i ca 4 minuter per sida, tills de fått färg och blivit genomvarma.
    6. Dela hamburgerbröden, fyll dem med biffarna och salladen.
    7. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben