Bönburgare med avokadosallad och limeyoghurt

Serverar: 4 portioner

Frasiga, smakrika bönburgare från medelhavsköket.

Ingredienser

  • 2 paket kidneybönor, á 380 g
  • ½ finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 kruka koriander
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • Nymald svartpeppar efter smak
  • Olivolja till stekning
  • Avokadosallad
  • 1 grovt tärnad avokado
  • 2 grovhackade tomater
  • 1 liten finhackad rödlök
  • Hälften av koriandern från bönburgarna
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Peppar
  • Limeyoghurt
  • Finrivet skal från 1 lime
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • Till servering
  • 6 skivor rostat surdegsbröd
  • Instruktioner

    1. Rör ihop alla ingredienser till limeyoghurten och ställ kallt.
    2. Häll av bönorna i ett durkslag. Skölj dem. Lägg bönor, lök och vitlök i en matberedare. Knäck i ägget och tillsätt spiskummin. Hacka koriandern, tillsätt hälften (spara hälften till avokadosalladen).
    3. Mixa snabbt ihop till en grov smet. Blanda i potatismjöl, salt och peppar. Forma till ca 8 biffar med blöta händer och stek genast i olja i het panna, ca 2 minuter på varje sida.
    4. Vänd ihop avokado, rödlök och tomater. Tillsätt resten av den hackade koriandern och droppa över några droppar olivolja. Smaka av med flingsalt och peppar.
    5. Servera bönburgarna på rostade bröd med avokadosallad och limeyoghurt.

    Liknande recept

    4.2
    10 min
    2-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben