Bönlimpa gräddad i ugn på röda kidneybönor och taco kryddmix. Ekologiska ingredienser förhöjer smaken på all mat. Du kan även använda smeten till att göra biffar. Supergott!
Ingredienser
450 gram torkade röda kidneybönor
5 ekologiska ägg
1,5 dl ekologiskt rågmjöl
2 dl kesella 12%
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
1 påse (40 gram) taco kryddmix
0,5 dl ekologisk olivolja
Salt
300 gram gouda ost
1 stor morot
Instruktioner
Förbered dagen innan: Blötlägg bönorna över natten, häll av blötläggningsvattnet och häll på nytt vatten. Koka upp och häll av det vattnet också för att minska bönornas gasbildning i magen. Häll på nytt vatten och koka bönorna tills de är färdiga och lite mjuka, det tar ca 20-30 minuter.
När bönorna är färdigkokta så häll av vattnet och låt dem svalna.
Hacka den gula löken, och mixa sedan ner dem med bönorna tillsammans med den pressade vitlöken, 1 dl av rågmjölet, kesellan, taco kryddmixen och äggen, smaka av med salt.
När du har mixat färdigt kan du riva moroten och osten och rör ner det i smaten.
Olja en stor ugnsform eller en djup bakplåt, strö över den sista 0,5 dl rågmjöl och vinkla formen så att mjölet fastnar på sidorna och botten på formen. Häll i bönsmeten och jämna till.
Grädda i ugn ca 40 minuter, 190 grader
Servera med sweetchili sås, eller guacomole och en sallad.