Bönpanna med fetagratinerad baguette

Serverar: 4 portioner

En härlig, smakrik böngryta med farligt goda gratinerade baguetter. 400 kalorier per portion

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 2 gula lökar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • ½ msk olja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 2 burkar bönor, gärna blandade, á 400 g
  • 3 msk hackad basilika
  • Bröd
  • 1 halv baguette
  • 1 ½ dl kesella 1%
  • 100 g fetaost, 10 %
  • 1-2 krm grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj och skär aubergine i tärningar, skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och finhacka chilifrukten. Fräs aubergine, de båda löksorterna och chilin i oljan i en traktörpanna några minuter. Tillsätt tomatkross och vatten, låt puttra under lock ca 10 minuter.
    2. Spola hastigt av bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Vänd ner bönorna i pannan och låt puttra ytterligare ca 5 minuter. Strö över basilika.
    3. Klyv baguetten på längden och lägg den med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt. Mixa kesellan med fetaosten med mixerstav, smaka av med svartpeppar.
    4. Bred röran på baguetten och gratinera mitt i ugn i 250 grader ca 5 minuter. Skär bröden i bitar på snedden.
    5. Servera böngrytan med den fetagratinerade baguetten till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben