Bönsoppa med chili

Serverar: 4 portioner

En god soppa som både värmer och mättar. Hetta till den med chili efter smak.

Ingredienser

  • 1 burk vita bönor, 400 g
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st purjolökar
  • Smör eller olja till stekning
  • 7 ½ dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Salt
  • Nymald vitpeppar
  • 1 st Röd chili
  • Servering
  • Surdegsbröd
  • Instruktioner

    1. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Grovhacka vitlöksklyftorna och purjolöken. Fräs den hackade löken i smör eller olja i en kastrull utan att det tar färg. Häll lök, bönor och 2 ½ dl vatten i en mixer och mixa samman till en puré.
    2. Häll tillbaka blandningen i kastrullen. Tillsätt resten av vattnet och grädden. Smula sedan ner buljongen och låt soppan koka på svag värme i ca 10 minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Hacka chilin fint och tillsätt efter smak.
    3. Servera soppan med ett gott surdegsbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben