Bönsoppa med chili och avokadosalsa
264 kalorier per portion
8 g fett, 36 g kolhydrater, 12 g protein
Ingredienser
1 msk olivolja
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 röda chilifrukter
1 tsk spiskummin
½ tsk kanel
2 burkar kidneybönor (á 400g)
1 burk krossade tomater (400 g)
6 dl grönsaksbuljong
4 stora tortillas
Salsa
1 liten avokado
2 tomater
2 msk hackad persilja
½ rödlök
Salt
Peppar
Instruktioner
- Skala och hacka löken. Skala vitlöken och pressa dom.
Kärna ur och finhacka chilifrukterna.
- Häll kidneybönorna i ett durkslag och skölj dom noga, låt dem rinna av.
- Värm oljan i en stor kastrull, lägg i lök, vitlök, chilihack och fräs försiktigt i 2-3 minuter tills löken börjat mjukna.
Lägg i kryddorna och fräs ytterligare någon minut.
- Tillsätt kidneybönor, tomater och buljong, koka upp, lägg på ett lock och låt soppan sjuda i 15 minuter.
- Häll över soppan i en matberedare eller mixer och kör den slät.
Häll tillbaka soppan i kastrullen och låt den bli genomvarm.
- Skala och hacka avokadon, hacka tomaterna.
Skala och finhacka rödlöken.
Blanda avokado, tomater, rödlök, persilja, salt och peppar.
- Servera soppan med en sked salsa och tortillas.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Underbart god soppa, jag gjorde inte salsan utan tog en klick creme fraiche istället.