Bönsoppa med chili och avokadosalsa

Serverar: 4 portioner

264 kalorier per portion 8 g fett, 36 g kolhydrater, 12 g protein

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda chilifrukter
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk kanel
  • 2 burkar kidneybönor (á 400g)
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 4 stora tortillas
  • Salsa
  • 1 liten avokado
  • 2 tomater
  • 2 msk hackad persilja
  • ½ rödlök
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Skala vitlöken och pressa dom. Kärna ur och finhacka chilifrukterna.
    2. Häll kidneybönorna i ett durkslag och skölj dom noga, låt dem rinna av.
    3. Värm oljan i en stor kastrull, lägg i lök, vitlök, chilihack och fräs försiktigt i 2-3 minuter tills löken börjat mjukna. Lägg i kryddorna och fräs ytterligare någon minut.
    4. Tillsätt kidneybönor, tomater och buljong, koka upp, lägg på ett lock och låt soppan sjuda i 15 minuter.
    5. Häll över soppan i en matberedare eller mixer och kör den slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och låt den bli genomvarm.
    6. Skala och hacka avokadon, hacka tomaterna. Skala och finhacka rödlöken. Blanda avokado, tomater, rödlök, persilja, salt och peppar.
    7. Servera soppan med en sked salsa och tortillas.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Legoli 5 juli 2010

    Underbart god soppa, jag gjorde inte salsan utan tog en klick creme fraiche istället.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben