Bönsoppa med rostad paprika

Serverar: 4 portioner

Rostad paprika ger denna soppa vacker färg och mycket god smak. Chilifrukterna bidrar med hetta. Koka bönorna själv, i förväg eller använd bönor på burk.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 4 stora rostade paprikor på burk
  • 2 röda chilifrukter
  • Olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 dl vatten
  • 400 g krossade tomater eller hela tomater på burk
  • 2 msk tomatpuré
  • Ca 400 g små kokta vita bönor
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Matyoghurt
  • Svartpeppar från kvarn
  • Instruktioner

    1. Hacka löken, de rostade paprikorna och chilifrukterna. Häll ca 1 msk olja i en kastrull och fräs löken. Riv eller pressa ner vitlöken och lägg ner chilifrukten, vatten, krossade tomater, tomatpuré och de rostade paprikorna. Skölj bönorna. Lägg dem i kastrullen och låt dem puttra i ca 5 minuter. Mixa med stavmixer eller i mixer. Smaka av med salt och peppar.
    2. Häll soppan i 4 varma skålar eller tallrikar och lägg i en klick matyoghurt och mal över lite svartpeppar från kvarn. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben