Bondkakor

Serverar: 70 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Klassiska goda kakor. Gör du receptet med riktigt smör smakar de allra godast.

Ingredienser

  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk vatten
  • 3/4 dl ( 50 g) grovhackad sötmandel
  • 200 g smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör ut bikarbonaten i vattnet. Lägg alla ingredienser i en bunke och kör med elvispen tills smeten blivit jämn. Forma smeten till två rullar, 4-5 cm i diameter. Lägg dem i plastfolie i kylen i ca 2 timmar, tills de blivt hårda.
    2. Skär dem i ½ cm tjocka skivor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200° tills kakorna fått guldgul färg, ca 6-7 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben