Högrev passar utmärkt att göra en gryta av. Låt bara köttet puttra tills det är riktigt mört. Kokt potatis eller ris och en sallad passar bra att servera till. Den här grytan är inte alls märkvärdig, men väldigt god.
Ingredienser
500 - 600 g benfri högrev
1 gul lök
1 bit purjolök, ca 25 g
1 morot
1 grön paprika
1 röd paprika
1-2 msk smör eller margarin
Salt
Peppar
2 1/2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 dl rödvin
1 tsk vinäger
1 burk hela tomater, 400 g
2 msk chilisås
Instruktioner
- Skär köttet i jämnstora bitar. Hacka lök och purjolök. Skala moroten och ansa paprikorna. Skär dem i små tärningar. Smält matfettet i en stekgryta och bryn köttet tills det fått färg. Krydda med salt och peppar. Blanda ned löken och låt det fräsa några minuter.
- Tillsätt vatten, buljongtärning, vin och vinäger och låt det småputtra under lock 30 minuter. Blanda ned purjolök, morot, paprika, tomater och chilisås. Låt det koka ca 15 minuter eller tills köttet är mört.
- Smaka av med salt och peppar och servera grytan.
Liknande recept
Kommentarer (0)