Bondomelett

Serverar: 2-3 portioner

Bondomelett

Ingredienser

  • 100 g rökt skinka, korv eller kassler
  • 3-4 kokta potatisar eller
  • 2-3 dl kokt fullkornspasta
  • 1-2 gula lökar
  • Olja eller flytande margarin, till stekning
  • 4 ägg
  • 2 krm salt
  • 4 msk vatten
  • Persilja eller gräslök
  • Instruktioner

    1. Skär skinka, korv eller kassler och potatis i små tärningar. Väljer du pasta behöver du inte skära den i tärningar.
    2. Skala och hacka löken.
    3. Stek löken försiktigt i matfettet i en stekpanna på medelsstark värme i några minuter (den ska bli lite mjuk). Lägg sedan i skinka, korv eller kassler stek lite till.
    4. Knäck äggen i en bunke. Häll i vatten och salt. Vispa ihop ägg, salt och vatten.
    5. Häll äggsmeten i stekpannan. Peta med en stekspade i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna.
    6. Klipp över persilja eller gräslök.
    7. Ta upp omeletten ur stekpannan och lägg den på en tallrik.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben