Bondomelett med oliver och parmesan

Serverar: 1 portioner

Servera omeletten nygräddad direkt ur pannan. Sätt gärna den nästan färdiga omeletten under grill 225°, så den blir gyllenbrun.

Ingredienser

  • Omelettsmet
  • 2 ägg
  • 2 msk riven ost
  • 2 msk mjölk
  • ½ krm salt
  • Fyllning
  • 1 rödlök
  • ½ fänkål
  • 1 liten paprika
  • 1 tomat
  • 12 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Oliver
  • 2-3 flagor parmesan
  • Timjankvistar
  • Instruktioner

    1. Ugn 225°
    2. Skala och skiva löken och fänkålen. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär tomaten i klyftor.
    3. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Lägg i grönsakerna och stek i 3-5 minuter, rör om då och då. Salta och peppra.
    4. Blanda ihop ägg, ost, mjölk och salt med en gaffel bara så att det blir välblandat. Häll omelettsmeten över grönsakerna. Lyft eller stick i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna. Omeletten är färdig när den stadgat sig men fortfarande är krämig på ytan.
    5. Sätt gärna den nästan färdiga omeletten under grill 225°, så den blir gyllenbrun.
    6. Garnera omeletten med oliver, parmesan och timjan.
    7. Lycka till! smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben