Italiensk bondomelett

Serverar: 4 portioner

Ugnsomelett är behändig allt-i-ett-mat. Det tar en stund för den att bli färdig i ugnen, men under tiden kan du ju alltid duka vackert.

Ingredienser

  • 3 dl pasta
  • 300 g kassler
  • 1 purjolök
  • 250 g broccoli i buketter
  • 1 paprika
  • 8 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • 3 msk smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Koka pastan halvfärdig i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
    3. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Bryt broccolin i buketter. Strimla paprikan. Fräs alla grönsaker, pasta och kassler i smör i en stekpanna. Lägg i en smord ugnssäker form.
    4. Vispa ihop ägg och mjölk. Smaksätt med salt och peppar. Slå över äggsmeten, fördela den rivna osten över gratängen och grädda i ugnen i ca 45 minuter.
    5. Servera med en matig sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben