Bondomelett

Serverar: 4 portioner

Omelett är nog den enklaste maträtten som finns! Den är snabblagad, god, mättande och har lågt GI-värde. Kan det bli så mycket bättre?

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 4 normalstora kokta potatisar
  • 1 rödlök
  • 6 cocktailtomater
  • 100 g rökt skinka
  • 100 g vällagrad ost
  • 0.5 dl Green garlic
  • Olja till stekning
  • Färsk timjan
  • Green garlic 1 sats
  • 8 vitlöksklyftor
  • 1 dl gröna urkärnade oliver
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl citronsaft
  • 1.5 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Finhacka löken och riv potatisarna grovt. Dela tomaterna och riv osten. Blanda ägg, salt och Green garilc-essens i en skål. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken mjuk tillsammans med potatisen på medelvärme. Häll ner omelettsmeten, låt vara någon minut tills den nästan stelnat och dra sedan av från plattan. Lägg på skinkan och toppa med den rivna osten.
    3. Ställ in stekpannan i ugnen tills omeletten är helt stelnad och osten fått färg. Lägg gärna på lite färsk timjan före servering.
    4. Green garlic: Green garlic essens: Mixa alla ingredienser med handmixer eller matberedare. Essensen Green garlic är god till mycket, men passar extra bra till kyckling, bulgur och pastasallad. Jacob Wismars essenser håller sig upp till fyra veckor, och förvaras i kylskåp.
    5. Servera gärna med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben