Bondpannkaka i ugn

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

En pannkaksvariant av bondomelett. En matig och mättande pannkaka som gärna serveras med lingonsylt till. Haricots verts går att byta ut mot bondbönor eller grön sparris.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl rågsikt
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 8 dl mjölk
  • 5 ägg
  • 140 g bacon (1 paket)
  • 2-3 kokta potatisar (150 g)
  • 1 gul lök (100 g)
  • 100 g smörgåsgurka
  • 100 g haricots verts (frysta)
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär de kokta potatisarna i små tärningar. Hacka löken och skär bacon i ca 2 cm strimlor. Skär haricots verts och smörgåsgurka i mindre bitar. Lägg lök, potatis och bacon i en smord ugnsform ca 35x25 cm. Sätt in formen 1 fals under mitten i ca 10 minuter medan ni gör smeten. Blanda vetemjöl, rågsikt, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa klumpfritt. Tillsätt resten av mjölken och äggen och vispa ihop. Rör ner haricots verts och smörgåsgurka. Häll smeten i formen och grädda vidare i ca 30-35 minuter. Serveras gärna med lingonsylt.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    walterego 27 april 2013

    Lätt att "slänga ihop", en fröjd för ögat och mums i magen. 5 p.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben