Serverar: 6-8 portioner
Tid: 1 timme
En pannkaksvariant av bondomelett. En matig och mättande pannkaka som gärna serveras med lingonsylt till. Haricots verts går att byta ut mot bondbönor eller grön sparris.
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär de kokta potatisarna i små tärningar. Hacka löken och skär bacon i ca 2 cm strimlor. Skär haricots verts och smörgåsgurka i mindre bitar. Lägg lök, potatis och bacon i en smord ugnsform ca 35x25 cm. Sätt in formen 1 fals under mitten i ca 10 minuter medan ni gör smeten. Blanda vetemjöl, rågsikt, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa klumpfritt. Tillsätt resten av mjölken och äggen och vispa ihop. Rör ner haricots verts och smörgåsgurka. Häll smeten i formen och grädda vidare i ca 30-35 minuter. Serveras gärna med lingonsylt.
Lätt att "slänga ihop", en fröjd för ögat och mums i magen. 5 p.