Bookmaker på hälleflundra

Serverar: 10 portioner

Tid: 15 minuter

God huvudrätt!

Ingredienser

  • 1,5 kg hälleflundra
  • 1 limpa lantbröd
  • 600 g skalade räkor
  • 1 st rödlök
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 dl cremê frâiche
  • Saften från en citron
  • 4 st tomater
  • 2 krukor romansallad
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Finhacka rödlöcken och blanda den med räkor och cremê frâiche, tillsätt dijonsenapen och pepparoten.
    2. Rör ihop och smaksätt med citronsaft och salt. Skär hälleflundran i ca 2 cm tjocka skivor, salta lätt och och låt ligga framme i minst 30 min i rumstepratur.
    3. Plocka salladsbladen och skiva tomaterna. Skiva lantbrödet och stek skivarna gyllenbruna i lika delar smör och olivolja, fortsätt sedan att steka fisken. Stek fisken ca 2 min på varje sida. Bygg sedan ihop din egen bookmaker sanwitch.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben