Kvällsmacka med rökt forell

Serverar: 4 portioner

Det passar också bra med andra rökta fisksorter, t.ex. makrill, hälleflundra, lax eller torsk. Det går åt 150-175 g rökt fisk om man använder filéer.

Ingredienser

  • 1 knippe salladslök
  • 1 knippe gräslök
  • 8 salladsblad
  • 250 g hel rökt forell el annan rökt fisk
  • 6 ägg
  • ½ dl kolsyrat mineralvatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk worcestershiresås
  • Några droppar färskpressad citron
  • 10 g smör
  • 4 skivor fullkornsbröd
  • Instruktioner

    1. Skölj och ansa salladslöken. Skär bort det mörkt gröna och skär de vita delarna i fina ringar. Lägg några ringar åt sidan till garnering. Hacka gräslöken fint, men spara några strån till garnering.
    2. Skölj och torka av salladsbladen. Dela fiskfiléerna i 3 cm stora bitar. Vispa ihop äggen med mineralvattnet. Krydda med salt, peppar, worcestershiresås och citronsaft och rör ner den hackade gräslöken.
    3. Hetta upp smöret i en teflonstekpanna och fräs salladslöken tills den mjuknar. Häll äggblandningen i stekpannan och stek 2 min på hög värme. Sänk värmen.
    4. Lägg upp fiskbitarna på äggröran, lägg på locket och stek 1 min på medelvärme. Äggröran ska inte bli helt torr.
    5. Rosta brödskivorna och lägg på salladsbladen. Lägg upp äggröran med fiskbitarna ovanpå. Garnera med sparade lökringarna och gräslöken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben