Bostongurka är en svensk uppfinning. Gott till korv, stekt kött, stekt och friterad fisk, smaksättning i dressing och dipsås. Bostongurka är en inläggning bestående av mycket fint tärnad gurka och ett antal kryddor, bl.a. paprika och senapsfrö.
Borsta gurkan väl under rinnande vatten. Skala löken. Skölj paprikan. Kärna ur den. Hacka eller riv allt i matberedaren eller för hand. Koka upp ättika, vatten, socker, salt och senaps-frö i en gryta. Rör ner gurkmassan. Koka sakta utan lock tills röran tjocknat, cirka 20 minuter. Rör om då och då. Rör ner pepparroten och natriumbensoatet utrört i lite av den heta massan. Häll upp gurkan i små glasburkar. Sätt på täta lock. Förvaras kallt. Gott till korv, stekt kött, stekt och friterad fisk, smaksättning i dressingar och dipsås. Färdig att ätas efter 1 vecka. Hållbarhet, minst 6 mån
Pic-nic time
Här i södra Sverige skiner solen mest varje dag just nu och det inspir...
Söndagen hade jag tio glasburkar men nu, torsdag, har jag bara två kvar. Resten frossade av vänner. Tack för recepten.
Klar favorit i familjen, kommer hädanefter alltid göra min egna och inte köpa! TAck för receptet!
Hej! Tyvärr finns västeråsgurka bara i höst. Jag försökte recepten med slangurka. Och det fungerar mycket bra. Nu kann jag koka bostongurka hela året.
Hej MrsC! Din Bostongurka smakar så härligt at jag ber dig om tillåtelse för att skriver recepten på tyska matsidor. Här finns ingen jämförligt.
Hej, eftersom att ja inte kan slut att koka Bostongurka har jag två frågor. Måste jag tillsätter natriumbensoat för hållbarheten? Min Bostongurka smaka verkligen bra efter ett år. Vad är syltsocker? Innehåller det gelatin? I Jag använder i Tyskland gelésocker. Om man tar inte för mycket av det blir konsistensen underbar. Recepten är fantastisk.
Jättegott. Har massor med slanggurka i växthuset. Går bra att göra på den också. Har gjort en andra sats idag. Betyg fem om jag får bestämma.
Otroligt god ! Bättre än mitt gamla recept som jag nu har bytt mot denna TACK !