Bostongurka

Serverar: 0-20 portioner

Testa att göra egen bostongurka, alltid roligt att göra egen.

Ingredienser

  • 1 kg västeråsgurka
  • 1 stor gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 tsk riven pepparrot
  • 1/2 tsk natriumbensoat
  • L a g
  • 1 dl ren ättika, 24 %
  • 3 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stötta gula senapsfrön
  • Instruktioner

    Borsta gurkan väl under rinnande vatten. Skala löken. Skölj paprikan. Kärna ur den. Hacka eller riv allt i matberedaren eller för hand. Koka upp ättika, vatten, socker, salt och senaps-frö i en gryta. Rör ner gurkmassan. Koka sakta utan lock tills röran tjocknat, cirka 20 minuter. Rör om då och då. Rör ner pepparroten och natriumbensoatet utrört i lite av den heta massan. Häll upp gurkan i små glasburkar. Sätt på täta lock. Förvara svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pic-nic time
    Här i södra Sverige skiner solen mest varje dag just nu och det inspir...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben