Bräserad lax i skivor

Serverar: 4 portioner

En lättlagad och jättegod festrätt.

Ingredienser

  • 4 skivor lax av mittbiten ca 600-700g
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 2 dl creme fraiche
  • 10 cm slanggurka
  • 1 tomat
  • 1 knippa färskhackad dill
  • Garnering
  • Sparris
  • Räkor
  • Instruktioner

    1. Skrapa bort fjällen på fiskskivorna och torka dem väl.
    2. Skala gurkan och skär den i små tärningar. Tärna tomaten ganska fint. Klipp dillen.
    3. Stek laxskivorna vackert guldbruna på båda sidorna i matfettet i en ganska varm stekpanna. Salta och peppra.
    4. Sänk värmen och späd med vatten och vin. Tillsätt smulad buljong. Låt fiskskivorna sjuda under lock ca 5 minuter. Ta upp fisken och håll den varm.
    5. Tillsätt creme fraiche, gurka, tomathack och dill. Låt såsen koka upp. Smaka av med salt och peppar.
    6. Garnera laxskivorna med kokt sparris, räkor och dill. Bjud såsen och kokt potatis eller kokt ris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben