Brasiliansk köttgryta

Kombinationen är juvlig. Lägg i frukterna mot slutet så de inte kokar sönder.

Ingredienser

  • 700 g grytbitar
  • 2 stora gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • Rapsolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 1/2 kruka färsk timjan
  • 200 g majskorn
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 msk konc kalvfond
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g honungsmelon
  • 5 plommon
  • 1 syrligt äpple
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Bryn köttbitarna i gryta. Salta och peppra. Hacka gul lök, vitlök och morot. Vänd ner hacket i grytan. Tillsätt krossade tomater, hackad timjan och majskorn. Häll i vatten och kalvfond. Låt grytan koka upp och sedan sjuda under lock i en timme.
    2. Skala och skär melonen i bitar. Flå plommonen och dela dem i halvor. Ta bort kärnorna. Skala, kärna ur och skär äpplet i bitar. Efter en timme tillsätts frukt och grädde. Sänk värmen till och låt allt sjuda samman i 10 minuter.
    3. Smaka av med salt och vitpeppar och bjud grytan med ris eller enbart bröd.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben