Brasiliansk köttgryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

Med kaffe!! En typiskt brasiliansk köttgryta, som bara blir bättre om man gör den dagen innan.

Ingredienser

  • 3 msk olja
  • 1 kg nötkött, skuret i tärningar
  • 2 stora gula skivade lökar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 gröna paprikor, urkärnade, skivade
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 1/4 dl torrt vitt vin
  • 2 1/2 dl starkt kaffe
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt
  • Svartpeppar, nymalen
  • Instruktioner

    1. Så här gör man: Värm oljan i en gryta och bryn hastigt de tärnade köttbitarna. Ta upp köttbitarna ur pannan med hålslev och lägg åt sidan. Lägg i lök, vitlök och paprika och stek sakta i 10 minuter i samma olja.
    2. Strö över mjölet och fräs i 2-3 minuter under ständig omröring. Häll i vinet och kaffet, lite i taget. Låt grytan sjuda under omröring. Tillsätt oregano, salt och peppar och lägg i köttet igen.
    3. Lägg på locket och låt grytan puttra i 1 1/2 - 2 timmar eller tills köttet känns mört.
    4. Ris är gott till liksom en grönsallad.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben