Brinnande räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Gott

Ingredienser

  • 4-5 hg räkor, oskalade
  • 4 tomater
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 3 msk margarin
  • 1 msk curry
  • ½ tsk paprikapulver eller cayennepeppar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk chilisås
  • ½ tsk salt
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Rensa räkorna. Doppa tomaterna i vatten och dra av skalet. Skär dem i bitar. Kärna ur paprikorna och skär dem i strimlor. Smält margarin i gryta. Tillsätt curry, pressa vitlöksklyftorna och paprika eller cayenne. Lägg i räkorna och låt dem fräsa ett par minuter i det kryddade fettet. Ta upp dem och låt dem ligga på ett fat så länge. Lägg de sönderskurna grönsakerna i grytan. Tillsätt chilisås och salt. Låt koka under lock ca 10 minuter. Rör i grädde och koka ett par minuter till utan lock. Blandningen ska vara ganska tjock. Blanda sist i räkorna och låt dem bli varma i såsen. Serveras genast med kokt ris och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Elis 16 februari 2008

    Mycket,mycket gott! Testa detta ni lär inte bli besvikna.

    catlover 17 augusti 2009

    Mumsfilibaba säger jag, och ger full pott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben