Briochebullar med jordgubbar och lemon curd

Serverar: 15-20 portioner

Brioche är en sorts lyxigt, fransk vetebröd. Här är dessa lyxigheter med jordgubbar och lemoncurd.

Ingredienser

  • Deg
  • 25 g jäst
  • 1½ dl mjölk
  • 3 ägg
  • Ca 9 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 200 g rumsvarmt smör
  • Topping
  • 500 g jordgubbar (ca 1 liter)
  • 1 burk lemon curd á 320 g
  • 1 ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke, häll på den kalla mjölken och lös upp jästen. Rör ner äggen, de torra ingredienserna och det mjuka smöret i klickar.
    2. Arbeta ihop till en deg och knåda degen ordentligt, gärna 5-10 minuter i hushållsassistent eller för hand. Låt degen jäsa övertäckt i ca 50 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader. Rulla degen till 15-20 bullar. Kavla ut dem och lägg dem med jämna mellanrum på plåtar klädda med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i ca 45 minuter.
    4. Pensla briocherna med lite uppvispat ägg och klicka på lemon curd . Strö över skivade jordgubbar och grädda i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben