Brittas fina rätt

Serverar: 6 portioner

Tid: 50 minuter

Användbar och god rätt .

Ingredienser

  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 burk sparris 250-300 g
  • 1 burk champinjoner 200 g
  • 1 burk krabba 200 g
  • Alternativt samma mängd räkor
  • Gratängsås
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl majonnäs
  • 2 äggulor
  • Riven ost
  • Instruktioner

    Riset kokas efter beskrivning på paketet. I kokvattnet blandas spadet från burkarna. Bred ut riset på smort ugnsfat. Fördela sparris, champinjoner och rensad krabba över riset. Blanda den vispade grädden med majonnäs och äggulor och bred såsen över alltsammans. Strö över riven ost och gratinera ca 20 minuter i 225 grader ugn. Gör man lådan i förväg hälls såsen på först vid gratineringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tosca3 30 april 2010

    Mycket gott. Det bästa är att man kan förbereda den innan. Alla har blivit överförtjusta och vill ha receptet. Bra bjudrätt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben