Brittas Mazarinkakor

Serverar: 30 portioner

En läcker kaka till kaffet.

Ingredienser

  • 350 g smör
  • 6 dl socker
  • 4 ägg
  • 4 droppar bittermandelolja
  • 2 msk vanillinsocker
  • 1½ dl sötmandel
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl mellanmjölk
  • Glasyr
  • 50 g smör
  • 2½ dl florsocker
  • 2 msk starkt, kallt kaffe
  • 2 tsk vanillinsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret, låt svalna. Skålla och mal mandeln. Vispa det avsvalnade smöret och sockret pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder, under vispning. Tillsätt sedan bittermandeloljan och de torra ingredienserna, växelvis med mjölken.
    3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna,.30x40 cm. Grädda på nedersta falsen ca 20 minuter.
    4. Smält smöret till glasyren och tillsätt florsocker, kaffe och vanillinsocker. Låt kakan svalna innan glasyren bredes på. Skär i bitar av önskad storlek.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben