Brittas pepparkakor
Serverar:
1 portioner
enkla och knapriga pepparkakkor
Ingredienser
3 1/4 dl farinsocker
1 dl sirap
1 dl vatten
200 g smör
3/4 msk kanel
½ msk ingefära
½ msk malda pomeransskal
3/4 msk bikarbonat
Ca 1 l vetemjöl
Instruktioner
Koka upp farinsocker, sirap och vatten. Tillsätt smör och låt det smälta ner medans det kallnar.
Blanda kryddor och bikarbonat med vetemjölet i en större bunke. Blanda sedan i vätskan.
Låt degen stå kallt till nästa dag.
Sätt ugnen på 175 grader.
Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord. Grädda pepparkakorna mitt i ugnen i 8 - 10 minuter.
Liknande recept
Mormors mjuka pepparkaka
4.7
1 h
12-15
1
Sockerkaka eller pepparkaka
3.6
50 min
8
4
Mjuksega pepparkakor
3.7
80
1
Mjuk Pepparkaka med lingonsylt
4
10
1
Moster Anna-Stinas pepparkakor
100
2
Engelska pepparkakor
5
100
1
Gafflade pepparkakor
4.5
30-35
1
Pepparkaka med apelsinkräm
5
12
1
Mjuk pepparkaka med mascarpone och messmörskräm
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!