Brittas pepparkakor

Serverar: 1 portioner

enkla och knapriga pepparkakkor

Ingredienser

  • 3 1/4 dl farinsocker
  • 1 dl sirap
  • 1 dl vatten
  • 200 g smör
  • 3/4 msk kanel
  • ½ msk ingefära
  • ½ msk malda pomeransskal
  • 3/4 msk bikarbonat
  • Ca 1 l vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Koka upp farinsocker, sirap och vatten. Tillsätt smör och låt det smälta ner medans det kallnar.
    2. Blanda kryddor och bikarbonat med vetemjölet i en större bunke. Blanda sedan i vätskan.
    3. Låt degen stå kallt till nästa dag.
    4. Sätt ugnen på 175 grader.
    5. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord. Grädda pepparkakorna mitt i ugnen i 8 - 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben