Broccoli- och baconfrittata

Serverar: 4 portioner

Hur gott som helst!

Ingredienser

  • 8 skivor bacon, mager
  • 170 g broccoli i små buketter
  • 1 ¼ dl vatten
  • ¼ tsk salt
  • 4 ägg
  • 2 plommontomater, tunnskivade
  • 2 gula lökar, finhackade
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Hetta upp en medelstor nonstickbelagd stekpanna. Lägg i baconskivorna och kanperstek dem i sitt eget fett. Låt baconet rinna av på hushållspapper och torka ut stekpannan.
    2. Ställ tillbaka pannan på plattan och låt den bli varm igen. Lägg i broccolin och vattnet. Låt koka på medelvärme under lock i någon minut tills broccolin är "al dente". Slå av vattnet och ställ tillbaka pannan med broccolin i på låg värme.
    3. Lägg en klick smör i pannan, salta broccolin och fördela den jämnt i pannan. Häll försiktigt i de uppvispade äggen. Lägg tomatskivorna i ett snyggt mönster ovanpå. Låt steka under lock tills frittatan har "stannat", c:a 10 minuter.
    4. Ta pannan av värmen och lägg över frittatan på ett lagom stort fat eller tallrik. Salta lite lätt och "sprinkla" över löken. Toppa med baconet och skär upp frittatan i fyra "klyftor"
    5. Servera med en klick vitlöksfärskost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben