Hetta upp en medelstor nonstickbelagd stekpanna. Lägg i baconskivorna och kanperstek dem i sitt eget fett. Låt baconet rinna av på hushållspapper och torka ut stekpannan.
Ställ tillbaka pannan på plattan och låt den bli varm igen. Lägg i broccolin och vattnet. Låt koka på medelvärme under lock i någon minut tills broccolin är "al dente". Slå av vattnet och ställ tillbaka pannan med broccolin i på låg värme.
Lägg en klick smör i pannan, salta broccolin och fördela den jämnt i pannan. Häll försiktigt i de uppvispade äggen. Lägg tomatskivorna i ett snyggt mönster ovanpå. Låt steka under lock tills frittatan har "stannat", c:a 10 minuter.
Ta pannan av värmen och lägg över frittatan på ett lagom stort fat eller tallrik. Salta lite lätt och "sprinkla" över löken. Toppa med baconet och skär upp frittatan i fyra "klyftor"