Broccoli- och blomkålslasagne

Serverar: 4 portioner

Ajvar relish sätter verkligen extra spänning i denna krämiga lasagne.

Ingredienser

  • 250 g broccoli
  • 250 g blomkål (utan blast)
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 1½ dl ajvar relish
  • 1 dl vispgrädde
  • Ostsås
  • 50 g smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär bort den nedre, träiga delen av broccolistammen. Skär resten av broccolin och blomkålen i 2 cm tjocka skivor. Förväll dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 10 minuter.
    3. Ostsås: Smält smör i en kastrull. Tillsätt vetemjölet, vispa ihop det med fettet. Vispa ner mjölken. Koka såsen under omrörning i 5 minuter. Tillsätt riven ost, salt och peppar.
    4. Varva grönsaker, ostsås, lasagneplattor och ajvar relish i en smord ugnsform eller i 4 portionsformar. Börja och sluta med ostsås. Häll på grädden.
    5. Grädda lasagnen i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Lasagnen är färdig när lasagneplattorna är mjuka.
    6. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben