Broccoli- och paprikawok

Serverar: 4 portioner

Gott som tillbehör till kött, kyckling mm. Hade ingen sherry men använde vatten istället, det gick också bra.

Ingredienser

  • 350 g broccoli
  • 2 röda paprikor
  • 1 stor röd chili eller 1 tsk sambal oelek
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olja
  • 1 msk soja
  • 4 msk torr sherry
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Bryt av broccolibuketter från huvudstjälken, lämna en liten stjälk på varje bukett.
    2. Skär huvudstjälken diagonalt i ½ cm tjocka skivor.
    3. Skölj paprikorna och chilin, om den används, och kärna ur dem. Skär i tunna skivor. Skala och hacka vitlöken.
    4. Hetta upp oljan i en wok. Lägg i vitlök och chili eller sambal oelek och fräs på hög värme 30 sek.
    5. Tillsätt broccolin och woka 1 min. Lägg i paprikan, minska värmen och woka ytterligare 1 min.
    6. Häll över sojan och sherryn. Rör om och sätt lock på woken.
    7. Låt puttra 3-4 min tills grönsakerna mjuknat. Skaka om woken ett par gånger.
    8. Krydda och servera varmt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben