Broccoli- och spenatsoppa med ägg

Serverar: 4 portioner

En läckert grön vitaminbomb!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 gul lök
  • Smör till stekning
  • 1 broccoli
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 50 g babyspenat
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 kvistar bladpersilja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka äggen 6-7 minuter, spola i kallt vatten och skala.
    2. Hacka löken och fräs den gyllene i en kastrull med lite smör. Skär broccolin i små bitar och fräs med. Häll på buljongen och koka ca 10 minuter. Tillsätt spenaten och kör soppan slät med en mixerstav. Vispa ihop mjölk och mjöl, rör ner i soppan och låt koka upp.
    3. Servera soppan med halverade ägg och persilja. Krydda med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben