Broccolipaj med ädelost och bacon

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 6 - 9 broccolibuketter
  • 1 paket bacon
  • 3 ägg
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 burk creme fraiche
  • 150 g ädelost (eller gorgonzola eller roquefort)
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till pajdegen, tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugn, 225 grader ca 10 minuter.
    2. Koka broccolin nästan mjuk, spola med kallt vatten. Riv ädelosten på rivjärn. Klipp baconet i bitar och stek knaprigt.
    3. Blanda grädde, creme fraiche, ägg och ädelost. Salta och peppra efter smak (tänk på att osten ofta är salt!) Lägg ut broccolin i pajskalet, häll över grädd- ostblandningen. Strö över bacon. Grädda i ugn, 200 grader ca 20 minuter.
    4. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    sundan 14 augusti 2008

    kanongod paj! Vi har ätit den till kräftskivan och det kommer nog att bli tradition.

    ih 23 augusti 2008

    Åh så god paj! Perfekt sätt att bli av med ostresterna från ostbrickan! Jag blandade i alla småbitar jag hade över! T.o.m. maken mumsade med god aptit, han som aldrig skulle röra en ädelost om den låg på ett fat!

    Gutan 22 december 2008

    Tänk att något som är så enkelt att göra kan bli så otroligt gott!! Saltet kan man hoppa över helt eftersom det är så mycket sälta i osten.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben