Broccolipaj med gorgonzola

Serverar: 6 portioner

Tid: 55 minuter

Broccolipaj med gorgonzola är matigt för alla, också vegetarianer.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 75 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 250 g kokt broccoli
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Garnering
  • 100 g gorgonzola
  • Rädisklyftor
  • Persilja
  • Instruktioner

    Mixa samman pajdegen, klä en pajform, ca 24 cm i diam, och ställ den kallt i kylskåpet 30 min. Förgrädda pajskalet i 225 grader, 10 min. Mixa broccolin. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Lägg broccoli och ost i pajskalet. Häll över äggblandningen och grädda pajen ca 40 min Garnera pajen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben