Broccolisallad med tomat och bacon

Serverar: 2-3 portioner

Gudomligt god sallad som smakar ypperligt till grillat! Av Jamie Oliver.

Ingredienser

  • Broccolisallad
  • 300 g färsk broccoli
  • 150 g bacon
  • Olivolja
  • 2 fasta röda kvisttomater eller sommartomater, i mindre bitar
  • 1 knippa färsk sommar gräslök, finhackad
  • Dressingen
  • 0,5 vitlöksklyfta, skalad och fint riven
  • 2 tsk dijonsenap
  • 6 msk olivolja extra jungfruolja, Grekland
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär med en liten kniv loss broccolibuketterna och dela dem i mindre bitar. När enbart stjälken återstår skär du bort den tjocka torra delen längst ner. Dela resten mitt itu på längden och skiva tunt.
    2. Blanchera broccolin: täck broccolin med kallt vatten i en kastrull och ge den ett mycket hastigt uppkok. Det räcker med 60 sekunders kokning - den ska mjukna lite, men fortfarande ha bra tuggmotstånd. Låt rinna av i durkslag och sprid ut broccolin på en ren handduk så att värme och fukt ångar bort. Lägg den helt torra broccolin i en skål.
    3. Stek baconet i bitar i lite olivolja, lägg de sedan i skålen. Häll lite av fettet till dressingen som vispas samman i en bunke. Blanda ner tomat och gräslök i skålen och häll över dressingen. Servera resterande i en skål bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben