Bröd a la Elina

Serverar: 2 portioner

Tid: 3 timmar

Jag gillar att baka bröd och experimenterar gärna. Detta är mitt senaste bröd. Det är både lättbakat och gott färskt som dagen efter.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 50 g smör
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 1-2 dl morötter
  • 1 msk honung
  • 1 1/2 tsk salt
  • 5-7 dl grahamsmjöl
  • 7-11 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Smält smöret i en kastrull och tillsätt vattnet. Värm till fingervarmt (37 grader). Smula jästen i en bunke och häll på vätskan. Blanda i honung, solrosfrön och morötter. Tillsätt grahamsmjölet och sedan vetemjölet samt saltet. Arbeta degen i 10 minuter i bakmaskin eller 15 minuter förhand. Degen kan vara lite kladdig. Jäs under bakduk i ca 40-60 minuter (till dubbel storlek). Sätt ugnen på 200 grader. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Forma till två limpor och lägg de på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk i 30-40 minuter ( till dubbel storlek). Om du vill kan du pensla med ägg eller mjölk. Ställ in i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter. Om du knackar på brödet och det låter ihåligt är det klart.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben