Mjöl av fyra sädesslag, brödkrydda, filmjölk och honung ingår i det här mustiga, fiberrika brödet, ljuvligt att äta till bl a soppa.
Det blir 2 limpor av detta recept.
Ingredienser
5 dl filmjölk
50 g jäst
1½ tsk salt
½ dl honung
2-3 tsk brödkrydda
Ca 13 dl matbrödsmjöl av 4 sädeslag
Instruktioner
- Ugn: 175°
- Värm filmjölken tills den blir fingervarm.
Rör ut den smulade jästen i filmjölken.
Tillsätt salt, honung och brödkrydda.
- Arbeta in det mesta av mjölet, tills degen släpper bunkens kanter.
Jäs degen under duk i ca 45-60 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig.
Dela den i 2 delar, som formas till runda limpor.
Rulla dem i mjöl och lägg dem på smord plåt och låt dem jäsa i ca 30 minuter.
- Grädda längst ner i ugnen i ca 60 minuter.
Låt bröden kallna på galler under bakduk.
Limporna går bra att frysa.
- Lycka till! Njut
Liknande recept
Kommentarer (0)