Bröd av fyra sädesslag

Mjöl av fyra sädesslag, brödkrydda, filmjölk och honung ingår i det här mustiga, fiberrika brödet, ljuvligt att äta till bl a soppa. Det blir 2 limpor av detta recept.

Ingredienser

  • 5 dl filmjölk
  • 50 g jäst
  • 1½ tsk salt
  • ½ dl honung
  • 2-3 tsk brödkrydda
  • Ca 13 dl matbrödsmjöl av 4 sädeslag
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175°
    2. Värm filmjölken tills den blir fingervarm. Rör ut den smulade jästen i filmjölken. Tillsätt salt, honung och brödkrydda.
    3. Arbeta in det mesta av mjölet, tills degen släpper bunkens kanter. Jäs degen under duk i ca 45-60 minuter.
    4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i 2 delar, som formas till runda limpor. Rulla dem i mjöl och lägg dem på smord plåt och låt dem jäsa i ca 30 minuter.
    5. Grädda längst ner i ugnen i ca 60 minuter. Låt bröden kallna på galler under bakduk. Limporna går bra att frysa.
    6. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben