Bröd för rosten

Serverar: 1-2 portioner

Lättbakat bröd som är gott att rosta

Ingredienser

  • Till ett stort bröd eller två mindre
  • Steg 1
  • 6 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 3 dl durumvetemjöl
  • 8 dl vetemjöl special
  • Steg 2
  • 4 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 1 äggvita
  • 4 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll i vattnet. Rör tills jästen löst sig och fortsätt med att blanda i mjölsorterna i en matberedare. Låt degen jäsa i 60 min. Tillsätt ingredienserna i steg två och arbeta igenom degen ännu en gång. Forma sedan till en större eller två mindre limpor. Låt limpan/limporna jäsa under bakduk i ca 40 min. Skåra brödet och pensla dem med vatten innan de skjutsas in i mitten av ugnen i 30 min på 250 grader. Ha brödet under uppsikt de sista 10 minuterna så att de inte bränner vid!

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben