Bröd från lunchrestaurangen i Solna

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 25 minuter

Kalasgott att rosta. Går bra att skiva upp och frysa in för att sedan rosta direkt från frysen.

Ingredienser

  • 8 dl rågsikt
  • 2 dl rågkross
  • 1 dl havre- eller vetekli
  • 1 dl linfrö
  • 1 tsk salt
  • 1 msk bikarbonat
  • 1 dl lingonsylt
  • 2 msk ljus sirap
  • 5 dl mild yoghurt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt Klicka i degen, i en smord och bröad form, rymd ca 1,5 liter. Strö över lite rågkross. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp brödet och låt det svalna på galler.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (3)

    Blodpannkaka 12 februari 2009

    Supergott, saftigt, nyttigt och lättbakat. Kan inte misslyckas!

    marielotta 16 augusti 2009

    Hej, Tyckte om detta recept, men måste erkänna att jag modifierade det liiiite. Jag ville ha 1 dl rågmjöl, 1 dl grahamsmjöl med och då blev det 5 dl rågsikt istället. Nöjd är jag :) Tack för bra recept. Vill ni ha ett bra vitt bröd, så rekommenderar jag Lillans limpor här på MK

    karin1977 21 februari 2010

    Ett toppenbröd enligt min sambo då jag själv går på shakes kur.. Hade inte så mycket bikarbonat men det löste sig med bakpulver!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben