Serverar: 1 portioner
Tid: 1 timme 25 minuter
Kalasgott att rosta. Går bra att skiva upp och frysa in för att sedan rosta direkt från frysen.
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt Klicka i degen, i en smord och bröad form, rymd ca 1,5 liter. Strö över lite rågkross. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp brödet och låt det svalna på galler.
Supergott, saftigt, nyttigt och lättbakat. Kan inte misslyckas!
Hej, Tyckte om detta recept, men måste erkänna att jag modifierade det liiiite. Jag ville ha 1 dl rågmjöl, 1 dl grahamsmjöl med och då blev det 5 dl rågsikt istället. Nöjd är jag :) Tack för bra recept. Vill ni ha ett bra vitt bröd, så rekommenderar jag Lillans limpor här på MK
Ett toppenbröd enligt min sambo då jag själv går på shakes kur.. Hade inte så mycket bikarbonat men det löste sig med bakpulver!