Bröd med goda brödkryddor

Serverar: 20 portioner

Lättbakat bröd, gott till soppa.

Ingredienser

  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 50 g jäst
  • ½ dl rapsolja
  • 1½ tsk salt
  • 2 dl vetekli
  • 1 dl vetegroddar
  • 8 dl vetemjöl, ca
  • ½ tsk anis, krossad
  • ½ tsk fänkål, krossad
  • Pensling
  • Varmt vatten + sirap
  • Garnering
  • 1 dl solroskärnor
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke, lös upp i fingervarmt vatten. Tillsätt olja, kryddor, salt, vetekli, vetegroddar och mjölet. Arbeta degen väl, den skall vara ganska lös.
    2. Klä en långpanna ca 25x35 cm med bakplåtspapper. Häll degen i långpannan. Låt den jäsa ca 20 minuter.
    3. Pensla brödet med sirap upplöst i varmt vatten, strö över solroskärnor.
    4. Baka i 250 grader i ca 20 minuter. Låt brödet svalna, dela sen i ca 20 bitar.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nyttiga tips och råd!
    Tips, råd och kunskaper om näring och grönt får vi aldrig för mycke...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben