Bröd med goda brödkryddor
Lättbakat bröd, gott till soppa.
Ingredienser
5 dl vatten, 37 grader
50 g jäst
½ dl rapsolja
1½ tsk salt
2 dl vetekli
1 dl vetegroddar
8 dl vetemjöl, ca
½ tsk anis, krossad
½ tsk fänkål, krossad
Pensling
Varmt vatten + sirap
Garnering
1 dl solroskärnor
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke, lös upp i fingervarmt vatten. Tillsätt olja, kryddor, salt, vetekli, vetegroddar och mjölet. Arbeta degen väl, den skall vara ganska lös.
- Klä en långpanna ca 25x35 cm med bakplåtspapper. Häll degen i långpannan. Låt den jäsa ca 20 minuter.
- Pensla brödet med sirap upplöst i varmt vatten, strö över solroskärnor.
- Baka i 250 grader i ca 20 minuter.
Låt brödet svalna, dela sen i ca 20 bitar.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Nyttiga tips och råd!
Tips, råd och kunskaper om näring och grönt får vi aldrig för mycke...