Bröd med hassel- el valnötter

Som omväxling kan det vara gott med ett bröd med nötter. Keson el kesellan ger brödet extra saftighet och smak.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 250 g keso el kesella
  • 1 msk strösocker
  • 1-2 tsk salt
  • 3-4 dl grovt hackade hassel- el valnötter
  • ca 1,2 liter vitt lantbrödsmjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i degbunken Häll på vattnet. Rör om så att jästen löser sig.
    2. Tillsätt keso el kesella, socker, salt, nötter och nästan allt mjöl. Arbeta i hop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den och tillsätt eventuellt mer mjöl. Forma 2 limpor. Lägg dem på smord plåt och låt jäsa ca 30 minuter.
    4. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben