Bröd med kornmjöl

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

Äntligen ett enkelt gott bröd som man kan göra på kornmjölspåsen som står och dammar i skafferiet.

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • ½ dl honung eller sirap
  • 2 dl kornmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • Till formen
  • olja
  • ströbröd
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölk och honung eller sirap.
    2. Tillsätt övriga ingredienser.
    3. Arbeta till en slät, lite kladdig deg och fördela den i en smord och bröad form (2-liters).
    4. Grädda i 175 graders ugnsvärme cirka 50 minuter.
    5. Känn med sticka att brödet är torrt.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben