Bröd med oreganosmak

Jag använde brödformar i stället

Ingredienser

  • 3 dl skummjölk
  • 100 g smör eller margarin
  • 50 g jäst
  • ½ tsk salt
  • 2 msk riven parmesanost
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 l vetemjöl (600 g)
  • smör eller margarin och mjöl till formen
  • Till pensling
  • smält smör eller margarin
  • Instruktioner

    Smält matfettet, häll i mjölken och låt det bli fingertoppsvarmt. Lös upp jästen i några matskedar av den ljumma vätskan och blanda den med hela vätskemängden. Tillsätt salt, ost, ½ msk oregano och mjöl. Arbeta degen tills den blir jämn och blank. Låt den jäsa övertäckt till dubbel storlek på varm, dragfri plats ca 15 minuter. Arbeta ut degen på mjölat bakbord. Forma den till en längd, dela den i 20 bitar. Trilla runda bullar av dessa. Lägg 14 bullar i 2 rader och 6 st över i en avlång, smord och mjölad form. Låt dem åter jäsa ca 30 minuter. Pensla dem med smält matfett och strö resten av oreganon ovanpå. Grädda brödet i 200° ugnsvärme ca 40 minuter. Låt brödet svalna något på galler och sätt fram det helt och bryt av bullarna vid bordet.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben