Bröd med västerbottensost

Serverar: 6-10 portioner

Tid: 1 timme 35 minuter

Ett gott börd med västerbottenost i och som ser fint ut med de blåa vallmofröna som dekoration.

Ingredienser

  • Ca 10 dl vetemjöl fullkorn
  • 4 dl vetemjöl special
  • 2 tsk salt
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl västerbottensost, riven
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, 37º
  • Dekoration
  • 1 ägg, uppvispat
  • Blått vallmofrö
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200-250 grader.
    2. Mät upp mjölet och lägg det mesta i degbunken till köksmaskinen. Tillsätt salt, klickar av smöret och den rivna osten. Smula ner jästen. Häll över vattnet och arbeta degen kraftigt 5 minuter tills degen är smidig. Låt den jäsa övertäckt 30 minuter.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i tre delar och gör en stor fläta. Lägg den på plåt med bakplåtspapper eller silikonduk. Låt brödet jäsa 30 minuter under bakduk.
    4. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över blått valmofrö. Sätt in brödet på nedersta falsen, sänk värmen till 200º och grädda brödet ca 30 minuter. Låt brödet svalna på galler.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben