Bröd och skinkgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En smarrig allt i ett rätt.

Ingredienser

  • 6 skivor formfranska
  • 4 ägg
  • 1 hg rökt skinka
  • 1 hg riven ost
  • 4 msk majonäs
  • 1 msk senap
  • 3 msk persilja
  • salt
  • peppar
  • 2 - 2 ½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form. Koka äggen i ca 9 min, skär brödet i tärningar och lägg i botten på formen. Skiva äggen och lägg ovanpå därefter skinkan skuren i tärningar. Strö sedan över osten och persiljan. Blanda majonnäs och senap med grädden och smaksätt med salt och peppar. Häll över gratängen och grädda i ca15 -20 min tills den fått fin färg. Bjud en god sallad till. Smaklig måltid

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (3)

    stinget 10 april 2008

    Gjorde denna rätt till en damlunch och alla ville ha receptet. JÄTTEGOD. Rekomenderas varmt. Tack för receptet.

    Christina56 22 september 2008

    Hela gräsna familjen gillade denna gratäng. Mycket god och snabb att göra.

    miramamman 14 januari 2009

    Denna rätt var betydligt godare än jag trodde. Jag lade i lite majs också. familjens betyg blev snitt 8.5 av 10.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben