Bröd på persiskt vis
Ett gott bröd!
Ingredienser
50 g jäst
1 liter mjölk
1 dl olja
1 msk salt
½ dl strösocker
1 ägg
2 kilo vetemjöl
Till pensling
½ dl yoghurt
½ dl vatten
30 g sesamfrön
Instruktioner
Finfördela jästen i en stor bunke. Ljumma mjölken till 37°. Blanda med olja, salt, strösocker. Häll detöver jästen.Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt ägget och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg.
Låt degen jäsa 1 timme under duk. Sätt under tiden ugnen på 250°. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 5 delar.
Kavla ut varje del till en oval som ryms på en plåt.
Pensla med yoghurtvatten. Strö på sesamfrön och klappa in dem.
Nagga brödet med gaffel. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min tills bröden har fin färg.
De är allra godast nybakade, men det går också bra att baka i förväg och frysa dem.
Liknande recept
Grovt bröd med äpple och youghurt.
4.6
1 h 20 min
2
14
Bröd med soltorkade tomater, lök och oliver
4.4
2 h 30 min
2
14
Annas nyttiga bröd
4.6
1 h 40 min
2
28
Mitt goda hembakta bröd
5
3 h
2
4
Stinas Bröd
4.8
1 h
2
10
Bröd med morötter och solrosfrön
4.3
1 h
14-15
6
2 Bröd gräddad i kruka
5-6
1
Mörkt bröd
4.9
1
8
Maria Bröd
4.6
1 h 15 min
2
7
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!