Bröd på persiskt vis

Ett gott bröd!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1 liter mjölk
  • 1 dl olja
  • 1 msk salt
  • ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 kilo vetemjöl
  • Till pensling
  • ½ dl yoghurt
  • ½ dl vatten
  • 30 g sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Finfördela jästen i en stor bunke. Ljumma mjölken till 37°. Blanda med olja, salt, strösocker. Häll detöver jästen.Rör tills jästen löst sig.
    2. Tillsätt ägget och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg.
    3. Låt degen jäsa 1 timme under duk. Sätt under tiden ugnen på 250°. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 5 delar.
    4. Kavla ut varje del till en oval som ryms på en plåt.
    5. Pensla med yoghurtvatten. Strö på sesamfrön och klappa in dem.
    6. Nagga brödet med gaffel. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min tills bröden har fin färg.
    7. De är allra godast nybakade, men det går också bra att baka i förväg och frysa dem.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben